O nama

Iaido klub Moniri je nastao 2011.  godine kao težnja male grupe ljudi za duhovnim oblikovanjem kroz put mača.  Dana 27.05.2012. god. klub je ozvaničio svoj rad i ušao u redove Kendo Saveza Srbije kao punopravni član,  samim tim postao je i član Evropske Kendo Federacije.

 

Sakupljeno višegodišnje znanje pretočeno u majstorska zvanja i zahvaljujući svesrdnoj pomoći Sensei Mori-a, delegiranog od strane Svejapanske Kendo Federacije kao nosioca visokog Iaido i Kendo zvanja, Iaido u Srbiji je podignut na viši nivo.

 

Moniri – Iaido klub u osnovi je za cilj imao podizanje svesti u okviru Kendo zajednice i podsećanje na korene njegovog postojanja.  Međutim tokom godina redove su popunjavali i Aikidoke, Karatisti, Džudisti… i svi oni koji su krenuli u potragu za duhovno-psihičkim razvijanjem kroz „put mača“.

Iaido se s ponosom razvija u našoj sredini kao odraz zaboravljenih vrednosti moralnih principa.

U Dođo-u Moniri kluba uči se Seitei Iaido poznat i kao Zen Nippon Kendo Renmei Iaido i Koryū stil Muso Shinde Ryu.  Seitei Iaido je „stil“ Svejapanske Kendo Federacije. Dvanaest Seitei Iaido formi/kata su standardizovane za obuku, unapređenje i širenje Iaido-a u okviru Kendo federacije.

Veljko Đoković – Kendo 2. Dan i Iaido 3. Dan